برگزاري جلسه درس اخلاق
حجت الاسلام آلوستانی استاد سطح عالی و خارج حوزه علمیه قم در جلسه درس اخلاق در جمع طلاب مدرسه علمیه حضرت فاطمه الزهراء سلام الله علیها آمل در خصوص اهمیت فریضه امر به معروف و نهی از منکر بیان داشت: در آیات مختلف قرآن کریم خداوند به امر به معروف و نهی از منکر دستور داده است و بر همین اساس، کسانی که در مسیر هدایت حرکت می کنند، مورد رحمت خداوند قرار می گیرند.
وی گفت: تنها راه امر به معروف آن است که انسان مسیر رسول خدا صلی الله علیه و آله سلم و اهل بیت علیهم السلام را طی کند. با امر به معروف، واجبات اقامه می شود و زمانی ظلم از جامعه چیره می شود که امر به معروف باشد.
حجت الاسلام آلوستانی افزود: بزرگ ترین واقعه عمل به امر به معروف و نهی از منکر در طول تاریخ، در صحرای کربلا محقق شد و امام حسین علیه السلام هرچه از دنیا داشت از مال و خانواده و … به کربلا آورد تا با ریختن خون خود و نزدیکانش درخت اسلام را آبیاری نماید.
استاد سطح خارج حوزه در خصوص شرایط امر به معروف و نهی از منکر گفت: اولین شرط امر به معروف و نهی از منکر آن است که انسان در مسیر انجام این عمل، نیت خالص داشته باشد چرا که اگر نیت فرد خدایی نباشد، سخنش به دل نمی نشیند و امر به معروف او تاثیری ندارد.
وی اذعان داشت: شرط دوم آن است که منکر باید علنی باشد و شرط سوم آن که آمران به معروف و ناهیان از منکر، خودشان اهل عمل باشند. باید یاد بگیریم چگونه عمل کنیم که باعث بد جلوه دادن دین و دین دار نشود. در قرآن کریم هم خداوند چنین فرمودند: «أدعُ إلَی سَبیلِ رَبِّکَ بِالحِکمَهِ وَ المَوعِظَهِ الحَسَنَهِ»: اول حکمت سپس موعظه و نصیحت.
حجت الاسلام آلوستانی افزود: شرط چهارم آن است که شخص آمر، برای امر به معروف و نهی از منکر شیوه و روش داشته باشد. در قرآن مجید برای چگونگی سخن گفتن، هفده آیه ذکر شده است مانند: «قَولاً مَعروفاً»، «قَولاً سَدیداً»، «قَولاً لَیِّناً» که باید از این آیات در نحوه سخن گفتن، الگو گرفت.