غزلیات سعدی تجلی بخش جلال و جمال الهی است
دکتر علی اکبر لطفی در نشست سالروز برزگداشت سعدی در جمع طلاب مدرسه علمیه حضرت فاطمه الزهراء سلام الله علیها آمل بیان داشت: روز اول اردیبهشت که آغاز نگارش کتاب گلستان سعدی است، به نام سعدی و روز نگارش نام گذاری شد.
وی گفت: سعدی در قرن هفتم متولد شد و تا اواخر این قرن زندگی کرد که در میان شعرا، وی عمر طولانی تری داشته است.
دکتر لطفی افزود: مصلح الدین سعدی شیرازی فردی اهل مطالعه بود که هم استعداد فراوان ذاتی داشت و هم استعداد خانوادگی و از این شرایط مستعد، نهایت بهره را برد.
وی گفت: بسیاری از شاعران ما همچون عطار، مولانا، خیام و… در علوم قرآن و احادیث افراد برجسته ای بودند و در شعر و نثرشان از احادیث نبوی نهایت استفاده را برده اند. سعدی نیز همین گونه بوده و تمام آثارش اخلاقی و تعلیمی است که می توان از آن پند و اندرز گرفت.
استاد حوزه و دانشگاه اذعان داشت: در عرصه ادبیات، قالبی که بتوان در آن جمال و جلال خداوند را نشان داد، غزل و مثنوی است که در آثاری همچون خسرو و شیرین، لیلی و مجنون، هفت پیکر و مقدمه اشعار حافظ نمود پیدا کرد و سعدی نیز در غزلیاتش خوب درخشید و آثار جمال و جلال الهی را خوب نشان داد.
دکتر لطفی افزود: گلستان سعدی دارای زیبایی وصف ناپذیری است که آوازه آن در دنیا پیچیده و در هشت باب تنظیم شده است که مباحثی همچون تربیت، بهداشت، تجارت، سلطنت و حکم رانی و … در آن مطرح شده و تمام این موارد برگرفته از قرآن و احادیث است.
وی بیان داشت: چینش کلمات و تعادل عبارات گلستان سعدی او را شهره دنیا کرد. دولت عشقی که سعدی در نویسندگی و گویایی پیدا کرد، او را به جایی رساند که امروزه نام سعدی افتخاری برای ماست.