بخور نخورهای افطار از نگاه طب سنتی
دکتر مجید امتیازی ؛ متخصص طب سنتی به روزهداران توصیه کرد وعده ی غذای افطار و سحری جزء مواردی است که باید مصرف شوند ولی نوع غذا باید متناسب با وضعیت و مزاج بدن فرد باشد . وی افزود: فراموش نکنیم که سفره ی سحری و به طور ویژه سفره افطار ، میدان مسابقه در خوردن نیست .
دکتر امتیازی با تأکید بر این که از نوشیدن آب هنگام صرف هر یک از این وعدههای غذایی به شدت پرهیز شود ادامه داد: مناسبترین زمان نوشیدن آب حداقل یک ساعت و نیم بعد از خوردن است. نوشیدن آب خیلی سرد و به قولی «تگری» حتی در این فاصله زمانی هم بسیار مضر و آسیب رساننده به سیستم گوارشی ، کبدی و هضمی است . پس بعد از گذشتن زمان مناسب از غذا خوردن ، نوشیدن آبی که خیلی سرد نباشد مانند نوشیدن برخی از شربتهای سنتی بلامانع است.
دکتر امتیازی با اشاره به این که غذاها در هر یک از وعدهها باید با آرامش کامل و به دور از استرس و نگرانی میل شود ، توصیه کرد : هر یک از لقمههای غذا باید کاملاً جویده شود و اینطور نباشد که هنوز لقمه در دهان در حال جویدن است ، لقمه بعدی را وارد دهان کنیم .
وی با تأکید بر این که از درهم خوری و خوردن چند نوع مختلف غذا در یک وعده ی غذایی پرهیز شود ، گفت : در صورتی که میل به خوردن سالاد است باید با فاصله و قبل از غذای اصلی میل شود . البته زمان خوردن آن بسته به نوع مزاج فرد و شدت اشتها متفاوت است و از طرف دیگر مقدار آن هم نباید زیاد باشد که باعث اختلال هضم شود .
دکتر امتیازی خطاب به روزهداران خاطرنشان ساخت : در صورتی که قصد ، خوردن شام باشد باید با فاصله زمانی مناسب از خوردن افطاری باشد ، اینطور نباشد که بلافاصله بعد از خوردن افطار اقدام به خوردن شام شود.
این متخصص طب سنتی با تأکید بر این که وعده ی شام هم باید غذایی نسبتاً سبک باشد تصریح کرد : از خوردن غذاهای پر ادویه ، شور و سرخ کردنیها پرهیز شود زیرا باعث شدت عطش میشوند .
www.tebyan.net : منبع