دانستنی های تغذيه در ماه رمضان
تغذیه ی صحیح در ماه رمضان بسیار اهمیت دارد و باید مواد غذایی نظیر گوشت ، مرغ ، ماهی ، لبنیات و سبزی ها ، قسمت اعظم رژیم غذایی شخص را در برگیرد.
بدن مکانیسم های تنظیم کننده ای دارد که در طی روزه داری فعال می شوند و سوخته شدن مؤثر چربی بدن در این ماه رخ می دهد . یک رژیم غذایی متعادل برای حفظ سلامت و فعالیت فرد در طی ماه رمضان کافی است . اختلالات به وجود آمده در این ماه ناشی از مصرف زیاده از حد غذا ، مصرف نامتعادل غذا و خواب کم است .
سحر:
از غذاهایی که دارای قندهای مرکب هستند مثل میوه جات بیشتر استفاده شود. از مواد غذایی سرخ کرده، پرچرب و شیرینی پرهیز گردد.
از غلات و حبوبات به میزان دلخواه در ترکیبات غذای سحری لحاظ گردد. مصرف بیش از حدگوشت در سحری توصیه نمی گردد. مصرف آب قبل از شروع سحری و در مابین وعده های غذایی توصیه نمی شود .
افطار:
نیاز فوری بدن در هنگام افطار به دست آوردن یک منبع انرژی به شکل گلوکز(قند خون) برای هر سلول زنده به خصوص سلول های مغز و اعصاب است . خرما و آب میوه منابع خوب قند هستند ، لذا هنگام افطار مصرف خرما ، آب میوه ، سوپ سبزیجات با رشته به منظور حفظ تعادل قند ، آب و مایعات بدن توصیه می شود .
شام :
- گروه گوشت : مرغ ، گاو ، گوساله ، ماهی و …
- گروه نان وغلات : این گروه منبع خوبی از کربوهیدرات های مرکب هستند و تأمین کننده انرژی ، پروتئین ، مواد معدنی و فیبرهای غذایی می باشند .
- گروه لبنیات ( شیر ، ماست ، پنیر و…) شیر و محصلات لبنی منابع خوب پروتئین و کلسیم هستند که برای حفظ بافت بدن و عملکرد های متعدد فیزیولوژیک ضروری می باشد .
- گروه سبزیجات : سبزیجات منبع خوب فیبرهای غذایی ، ویتامین A و سایر مواد شیمیایی گیاهی که آنتی اکسیدان هستند ، می باشد . این مواد در جلوگیری از سرطان ، بیماری های قلبی - عروقی و بسیاری از بیماری های دیگر مفید است .
- گروه میوه ها : میوه را به عنوان آخرین قسمت شام یا فاصله کمی بعد ازشام مصرف کنید تا باعث سهولت هضم غذا شده و از بروز بسیاری از مسائل جلوگیری کند . میوه های ترش ، ویتامین c بدن را فراهم می کنند. میوه ها منبع خوبی از فیبرهای غذایی هستند . میوه ها و مخلوطی از مغزها را می توان بعد از شام یا قبل از خواب مصرف کرد.