برگزاری کرسی آزاداندیشی «ولایت مطلقه فقیه و نقش آن در انسجام جامعه»
کرسی آزاد اندیشی «ولایت مطلقه فقیه و نقش آن در انسجام جامعه» در مدرسه علمیه حضرت فاطمه الزهراء سلام الله علیها شهرستان آمل برگزار شد.
در این نشست خانم سیده حسنیه سخائی از طلاب بسیجی و فعال در امر پژوهش بیان داشت: ولایت به معنی امارت و حکومت است که با ادله نقلی و عقلی می توان آن را اثبات کرد. بر اساس دلیل نقلی، پیامبر (ص) از طرف خداوند برای حکومت و سرپرستی جامعه اسلامی منصوب شدند و پس از ایشان ائمه معصومین (ع) بر مردم ولایت داشتند. در زمان غیبت صغری حضرت مهدی (ع) افرادی که در زمان خود عالم تر و آگاه تر بودند را به عنوان نائب خویش انتخاب کردند تا پاسخ گوی مردم باشند .در زمان غیبت کبری نیز باید ولی فقیه که فردی شجاع، باتقوا، عادل است و نسبت به دیگران قدرت مدیریرت بیشتری دارد، بر مردم ولایت داشته و اداره و سرپرستی جامعه را برعهده بگیرد. بر اساس دلیل عقلی، انسان ها به صورت اجتماعی در یک جامعه زندگی می کنند، پس برای ایجاد وحدت و همگرایی، به یک رهبر نیازمندند که برآن ها ولایت داشته و هدایتشان نماید.
وی افزود: ولی فقیه و رهبر جامعه باید تنها یک فرد باشد زیرا از یک طرف، این مسئله منطبق بر قانون اساسی کشور است که باید یک نفر به عنوان رهبر جامعه را هدایت کرده و دیگران مانند سرباز، پیرو و تابع ایشان باشند. از طرف دیگر اگر جمعی به عنوان شورای رهبری بر جامعه حکومت داشته باشند، مستلزم آن است که در خصوص هر موضوعی، همه نظر دهند و وقتی همه بر یک امر توافق کردند، آن وقت نظر قطعی شان را اعلام نمایند در صورتی که گاهی اوقات لازم است رهبر جامعه در مورد یک موضوع به سرعت تصمیم گیری نموده و رأی نهایی را صادر کند ولی اگر چند نفر بخواهند نظر دهند و سپس تصمیم بگیرند، ممکن است مدت زمانی طول بکشد و جامعه تضعیف شود یا ممکن اصلاً به نتیجه قطعی نرسند. بنابراین، جامعه را می توان به یک اتومبیل تشبیه کرد که نمی شود یک اتومبیل، با دو راننده اداره شود.پس ماشین جامعه را نمی توان با دو رهبر و راننده اداره کرد.
صفحات: 1· 2