کرسی آزاداندیشی "نقش خانواده در تحقق اقتصاد مقاومتی"
جهت تبیین هرچه بیشتر جایگاه خانواد ها در گسترش طرح اقتصاد مقاومتی، کرسی آزاداندیشی “نقش خانواده در تحقق اقتصاد مقاومتی” در مدرسه علمیه خواهران آمل برگزار شد.
خانم زهرا مقدس؛ همكار پژوهش، به عنوان ارائه کننده این کرسی، در خصوص مفهوم اقتصاد مقاومتی گفت: بنا به فرموده مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) اقتصاد مقاومتی، اقتصادی است که در شرایط دشواری و تهدید به اهداف خودش رسیده، هم روند رو به رشد کشور حفظ شود و هم آسیب پذیری کاهش یابد.
وی افزود: پس از آن که در سال 89 کشور ما با یک جنگ تمام عیار اقتصادی از سوی دشمن مواجه شد، مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) برای اولین بار طرح اقتصاد مقاومتی را مطرح نموده و در سال 92 با بیان سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، یک الزام حقوقی و قانونی را برای مسئولین ایجاد نمودند.
خانم مقدس تصریح کرد: خانواده، به عنوان یکی از مهم ترین ارکان جامعه، اگر نظام اقتصادی سالم و پویا داشته باشد، جامعه نیز پیشرفت خواهد کرد. بنابراین یکی از اقداماتی که خانواده ها در این خصوص می توانند انجام دهند، تربیت و رشد اقتصادی فرزندان و تربیت نسلی کارآفرین، خلاق و مسئولیت پذیر است.
وی گفت: باید فرهنگ دوری از اسراف، تجمل گرایی، مصرف بی هوده و داشتن مصرف صحیح و به اندازه در خانواده ها رواج یافته و هزینه ها متناسب با درآمد موجود باشد نه بر اساس درآمد آتی و مورد انتظار.
طلبه مبلغ مدرسه آمل هم چنین اظهار داشت: یکی دیگر از اقدامات خانواده ها در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی، مصرف کالاهای داخلی و عدم مصرف و ترویج کالاهای خارجی است که حمایت از کارگر و صاحب سرمایه داخلی و در نتیجه رونق اقتصادی کشور را به دنبال خواهد داشت.
در ادامه خانم مهدوی به عنوان منتقد این کرسی آزاداندیشی گفت: بر اساس مطالعات انجام شده، تمایل مردم ایران به خرید کالاهای داخلی پایین تر از حد مطلوب است. عوامل مختلفی در این بی میلی مردم تاثیر می گذارد که از جمله آن، پایین بودن سطح کیفیت محصولات داخلی در برابر کالاهای وارداتی است.
وی بیان داشت: به عقیده مردم، تولیدات ملی نتوانسته به لحاظ قیمت و کیفیت، نیازهای آنان را تامین نماید و خرید این محصولات، عاقلانه نیست، ضمن آن که تنوع کالاهای ایرانی نیز کمتر از محصولات خارجی است.
خانم مهدوی اذعان داشت: علی رغم آن که طرح اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری اعلام شده، عملا در سطح جامعه به شکل صحیح اجرا نمی شود. پس باید دید مشکل این امر از کجاست؛ از جانب نظام حاکم سرمایه داری است، از سوی مسئولین و یا از کم کاری مردم.
در پایان این کرسی، خانم مهربان؛ استاد و مدیر مدرسه علمیه خواهران آمل به عنوان داور، اظهار داشت: مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) از سال ها پیش، در خصوص آغاز جنگ اقتصادی هشدار دادند اما بستر جامعه برای روشنگری بیشتر در مردم آماده نبود.
وی گفت: با توجه به آن که در حال حاضر، جامعه اقتصادی ما در مقابل جریان اقتصادی صهیونیسم قرار گرفته، ضرورت دارد در این زمینه تخصصی تر کار شده و گفتمان های اقتصادی در سطح جامعه گسترش یابد.
خانم مهربان بیان داشت: از آن جایی که سبک زندگی مردم در جامعه تغییر کرده و مردم به دنبال لذت های مادی و رفاه بیشتر بوده و به سمت مصرف کنندگی حرکت می کنند، لازم است مفاهیم اقتصادی را آموخته و در بین مردم فرهنگ سازی نمود.
مدیر مدرسه علمیه خواهران آمل تصریح کرد: از جمله وظایفی که خانواده ها و بانوان در این زمینه برعهده دارند تربیت جهادگر اقتصادی و فرهنگ سازی در فرزندان با الگو گرفتن از زندگی معصومین علیهم السلام و تغییر در سبک زندگی خانواده هاست.
وی افزود: جهت خنثی سازی عملیات روانی دشمن، باید معارف اقتصادی خود را افزایش داده و با استفاده از کالاهای باکیفیت داخلی، در رشد اقتصاد جامعه تلاش نمائیم.