دوره آموزش "دین فطری"
جهت افزایش سطح بینش اعتقادی طلاب، سومین مرحله از سلسله دوره های آموزش “دین فطری” با حضور حجت الاسلام و المسلمین عظیمی از قم طی دو روز در مدرسه علمیه خواهران حضرت فاطمه الزهراء (سلام الله علیها) آمل برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین عظیمی در جمع طلاب و فارغ التحصیلان مدرسه علمیه خواهران حضرت فاطمه الزهراء (سلام الله علیها) آمل بیان داشت: هرگاه انسان گناهی مرتکب شد، هرچند خداوند با لطفش، عدم اطاعت و بی احترامی او را می بخشد اما باید این ارتکاب گناهش درمان گردد که بر اساس آیات قرآن کریم، یک راه درمان گناه پس از مرگ، تحمل عذاب دوزخ خواهد بود.
وی گفت: افراد وابسته به دنیا هرگز در این عالم خوشی ندارند زیرا انسان همواره به دنبال کسب لذت های بیشتر است و تمایل دارد که هیچ مانعی در مسیرش نباشد اما وقتی همه لذت های مادی را امتحان می کند و به بن بست می رسد، آن زمان دیگر هیچ لذتی برایش معنا نداشته و به پوچی خواهد رسید.
حجت الاسلام و المسلمین عظیمی اظهار داشت: در مقابل این گروه، اهل ایمان، به لذت بی نهایت امید داشته و کوچکترین لذت دنیوی هم برایشان زیباست، برخلاف اهل دنیا که همواره دچار اضطراب و نگرانی هستند.
وی در ادامه در پاسخ به این شبهه که اگر خداوند آن قدر مهربان است که در هر حال همه انسان ها را وارد بهشت می کند، پس نیاز به تحمل رنج عبادت نیست، تصریح کرد: اعتقاد به این گونه اندیشه ها، امید کاذبی است که انسان گمان می کند در هر حال نجات خواهد یافت اما همان گونه که یک کشاورز تا وقتی بذری نپاشیده، نباید انتظار برداشت محصول را داشته باشد، انسان نیز تا عملی انجام نداده، نباید انتظار پاداش داشته باشد. نجات زمانی اتفاق می افتد که شخص، یک تقوای حداقلی داشته باشد.
این استاد حوزه گفت: توبه همانند پادزهری است که اثر گناه را از بین می برد. اگر انسان پس از انجام گناه، بلافاصله توبه نکند، ممکن است از دنیا برود یا توفیق توبه نصیبش نشود.
وی افزود: در قرآن کریم و دین اسلام، دستوراتی برای جبران گناه بیان شده است از جمله: خدمت به والدین خصوصا مادر، گریه آگاهانه بر امام حسین علیه السلام و خدمت به نظام و حاکم اسلامی.
حجت الاسلام و المسلمین عظیمی به علت امتحان و آزمایش الهی نیز اشاره نموده و گفت: ابتلا و آزمایش انسان ها برای رسیدن به دو هدف است؛ هدف مقدماتی که دست یابی به تقواست و هدف نهایی، همنشین شدن انسان با خدا به گونه ای که بر تمام هستی مسلط شده و در عرض ربوبیت خداوند، ربوبیت نماید.
قابل ذکر است که در حاشیه این دوره، نشست همسران طلاب با حجت الاسلام و المسلمین عظیمی در خصوص سبک زندگی اسلامی نیز برگزار گردید.