برگزاری نشست " تزکیه نفس و نقش آن در زندگی انسان" در مدرسه علمیه خواهران آمل
همزمان با فرا رسیدن روز دوازدهم ماه محرم و شهادت امام سجاد (ع) نشست ” تزکیه نفس و نقش آن در زندگی انسان” در مدرسه علمیه حضرت فاطمه الزهراء (س) آمل برگزار شد.
در این نشست خانم یزدان پناه؛ استاد، مشاور و عضو هیئت امناء مدرسه ضمن تسلیت این ایام بیان داشت: همه انبیاء (ع) برانگیخته شدند تا اخلاق پاک را در جان ها به وجود بیاورند؛ همان گونه که رسول خدا (ص) فرمودند: «إنی بعثت لأتمم مکارم الأخلاق».
وی گفت: بر اساس قرآن کریم، حضرت ابراهیم (ع) از خداوند تعلیم علم و تزکیه را درخواست می کند و پیامبر اکرم (ص) نیز از خداوند ابتدا تزکیه را طلب می کنند و بعد علم را.
خانم یزدان پناه با اشاره به کلام علامه طباطبایی در توضیح این مطلب، تصریح کرد: بنا به فرموده علامه طباطبایی، دلیل این که ابتدا رسول خدا (ص) تزکیه را درخواست کردند این بود که اگر قرار است روش ایشان اجرا گردد، تا وقتی تزکیه نباشد، تعلیم کتاب خدا و حکمت ممکن نخواهد بود.
استاد مدرسه علمیه خواهران آمل با تاکید بر این که تزکیه نفس فقط با عبادت حاصل نمی شود، اظهار داشت: انسان در عین حال که با اجتماع و با افراد خانواده ارتباط داشته و با مسائل و مشکلات برخورد می کند، باید خودش را حفظ کرده و در دیگران نیز تاثیر بگذارد.
وی در ادامه گفت: از جمله آثار تزکیه نفس، تقویت ایمان است یعنی انسان به سمت خوبی ها و فضائل برود تا ایمانش تقویت گردد.
وی تصریح کرد: حُسن خُلق، مجموعه ای از ملکات فاضله و نیکی هاست که وقتی در انسان تثبیت شد، موجب تقویت ایمان و دینداری فرد شود.
خانم یزدان پناه در پایان تاکید کرد: همه انبیاء گذشته اخلاق مدار بودند اما پیامبر اکرم (ص) مبعوث شدند تا اخلاق حسنه را به نهایت و کمال برسانند.