پویایی یک جامعه، وابسته به جمعیت جوان است
خانم مرشد کارشناس شبکه بهداشت و درمان آمل به مناسبت هفته ملی جمعیت در جمع طلاب مدرسه علمیه حضرت فاطمه الزهراء سلام الله علیها گفت: پویایی یک جامعه، وابسته به جمعیت جوان آن است و این در حالی است که جامعه ما به سمت پیر شدن پیش می رود و حتی قشرهای تحصیل کرده و خانواده هایی که تمکن مالی دارند، برای فرزندآوری اقدام نمی کنند.
وی گفت: فرزند، گرمای زندگی است. فرزندآوری علاوه بر آن که اثرات معنوی در زندگی ایجاد می کند، از لحاظ پزشکی هم برای مادر مزایایی دارد. وقتی فاصله سنی فرزندان کم باشد و باهم بزرگ شوند، یاد می گیرند مشکلاتشان را باهم حل کنند و در آینده شخصیتی افراطی یا منزوی نخواهند شد.
دکتر مرشد با اشاره به مزایای زایمان طبیعی نسبت سزارین تصریح کرد: زایمان سزارین سبب محدودیت در باروری می شود. هرچند مادر هنگام زایمان دردی را احساس نمی کند اما پس از زایمان تا همیشه درد همراهش خواهد بود.
وی افزود: زایمان طبیعی، خونریزی کمی به دنبال دارد، رحم زودتر جمع می شود، برای مادر زودتر بهبودی حاصل شده و سریع تر می تواند فرزندش را بغل کند و شیر دهد.
خانم مرشد گفت: شیر دادن علاوه بر نوزاد، برای مادر هم مفید است و سبب کاهش ابتلا به سرطان های رحم و تخمدان می شود. میزان ابتلا به سرطان سینه در مادرانی که فرزند ندارند و یا شیر ندادند، 1/2 تا 1/7 درصد بیشتر از دیگران است.
وی همچنین با اشاره به فواید بارداری در سنین پایین تر بیان داشت: اثر محافظتی پیشگیری از سرطان های رحم و سينه برای مادر تا 10 سال باقی می ماند. بنابراین هرچه بارداری زودتر اتفاق افتد و دیرتر تمام شود، این اثر، مدت بیشتری باقی خواهد ماند.
کارشناس شبکه بهداشت در خصوص اقدامات این نهاد در زمینه تشویق خانواده ها به فرزندآوری گفت: برای زوج های در شرف ازدواج، دارای تک فرزند و بدون فرزند، کلاس های مشاوره در نظر گرفته شده و کتاب هایی در مورد معایب تک فرزندی به چاپ رسیده است. همچنین آزمایش های ناباروری تحت پوشش بیمه قرار گرفت، کلینیک های ناباروری در حال تاسیس است و به زوج های نابارور که در سیستم دولتی تحت درمان هستند، وام های بدون بهره و یا با بهره بسیار پایین، تعلق خواهد گرفت.