راه کاری جهت کمتر شدن عطش در ماه مبارک رمضان
در ماه مبارك رمضان بايستى سدى در بدنمان بسازيم كه بتوانيم آب و مواد غذايى را كه در سحرى مصرف كرده ايم به صورت يكنواخت و دائم در طول روز به قسمت هاى مختلف بدنمان برساند. اين كار را مى توانيم با مصرف مواد غذايى پرفيبر (سبزيجات و ميوه ها) انجام دهيم. اين دسته از مواد غذايى با احاطه ساير گروه هاى غذايى خورده شده اولاً باعث مى شود آنزيم هاى گوارشى به صورت آرام آرام روى موادغذايى اثر كند و ثانياً با كم كردن سرعت جذب مواد غذايى باعث مى شود كه بدن به آهستگى و در فراخى وقت اقدام به جذب مواد غذايى بكند كه هم دچار خستگى كمترى مى شود و هم از آن توفان قندى و انسولين بالاى بعد از آن جلوگيرى مى كند. بنابراين توصيه مى شود در سحرى از مواد غذايى پرفيبر مثل سبزيجات و بالاخص ميوه ها استفاده كنيد چرا كه ميوه ها اولاً منبع سرشارى از فيبر هستند و ثانياً قند موجود در ميوه ها در حالت خالص و بدون فيبر هم ديرتر از قندهاى ساده جذب مى گردد كه اين امر سبب مى گردد فرد ديرتر احساس گرسنگى نمايد.
مواد غذايى پرفيبر آب زيادى را در خود جذب كرده و بدن مى تواند آن را به آهستگى جذب كند و احساس تشنگى ديرتر عارض مى گردد. يكى از مكانيسم هاى احساس گرسنگى، خالى بودن معده است. فيبرها سرعت حركت مواد غذايى را نيز كاهش مى دهند و اين مسأله باعث مى شود كه مكانيسم مذكور ديرتر شروع شود. مصرف آب به مقدار فراوان در وعده ی سحرى و بالاخص ما بين غذا توصيه نمى شود چرا كه باعث رقّت اسيد و آنزيم هاى گوارشى شده و اختلال در روند هضم را باعث مى شود.
منبع: http://www.beytoote.com