داشتن ذهن تحلیلی، شرط تام نگارش مقاله است
حجت الاسلام و المسلمین قائمی در نشست معاونین پژوهش مدارس علمیه خواهران مازندران که در مدرسه علمیه حضرت فاطمه الزهراء سلام الله علیها آمل برگزار شد، بیان کرد: به نگارش درآمدن یک مقاله خوب، یک شرط تام دارد و آن، داشتن داده های علمی و وجود یک ذهن تحلیلی و آرمان گراست. درنتیجه معاون پژوهش باید از میان طلاب، افرادی که این ذهن تحلیلی را دارند، شناسایی نماید.
وی گفت: معاونین پژوهش در راستای پیشرفت امور پژوهشی و تحقیقاتی باید چند نکته را مدنظر قرار دهد که مهم ترین آن مقاله نویسی است و معاون پژوهش باید هر شش ماه یک مقاله علمی پژوهشی بنویسد تا مهارت و سابقه علمی خودش تقویت گردد.
وی گفت: یکی از مواردی که در جذب طلاب به سمت تحقیق و پژوهش موثر است، تشکیل انجمن های پژوهشی است که طلاب توانمند و علاقه مند، بتوانند به صورت منسجم و برنامه ریزی شده به فعالیت تحقیقاتی بپردازند. همچنین در برگزاری نشست های علمی از ظرفیت های مدرسه و طلاب و اساتید خودتان استفاده نمایید.
حجت الاسلام قائمی اظهار کرد: یکی از مواردی که در ایجاد انگیزه طلاب و سوق دادن به سمت پژوهش نقش بسزایی دارد تشویق و تقدیر از طلاب و اساتید موفق در پژوهشگری و مقاله نویسی است که حتی با یک لوح تقدیر هم می توان این انگیزه را ایجاد نمود تا محرک طلاب به سوی تحقیق و پژوهش باشد.
مدیر حوزه های علمیه خواهران مازندران گفت: معاونت پژوهش، زمانی موفق است که در تعامل سازنده با معاونت آموزش بوده و با نظم دادن و ارائه داده های علمی مناسب به اساتید، ارتباط موثری بین دو معاونت ایجاد نماید.
وی گفت: از جمله عوامل عدم موفقیت در مباحث علمی، جزیره ای و فردی کار کردن است. طلبه موفق کسی است که هم تحقیق می کند، هم سخنرانی انجام می دهد و در این راستا به جمع آوری مطالب از منابع مختلف می پردازد. پس برای یک تبیلغ موثر، به پژوهش هم نیازمند است.