اهمیت آراستگی ظاهر در اسلام
در تعالیم پیشوایان اسلام ، در خصوص آراستگی ظاهر ، توصیه های فراوانی مطرح شده که از آن جمله است : پوشیدن لباس پاکیزه و آراسته ، شانه زدن و مراقبت از موی سر و محاسن ، تمیز نگه داشتن بدن ، کوتاه کردن ناخن و پرهیز از آن چه که موجب نفرت و کراهت دیگران می شود از قبیل بوی بد دهان که ناشی از مسواک نزدن و خلال نکردن دندان هاست .
(حلیه المتقین.علامه مجلسی)
امام صادق علیه السلام از قول پدر بزرگوارشان امام محمد باقر علیه السلام نقل فرمودند : مردی بر در خانه ی پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم ایستاد و اجازه ی ورود خواست . چون پیامبر اکرم خواستند بیرون بیایند ، در اتاق خودشان کاسه ی چرمین کوچکی دیدند که آب داشت . کمی ایستادند و در آن نگاه کردند تا ریش خودشان را صاف و مرتب کنند . هنگامی که به درون خانه بازگشتند عایشه گفت : یا رسول الله ! تو سرور فرزندان آدمی و فرستاده ی پروردگار جهانی . در برابر این کاسه ی چرمین می ایستی و سر و ریشت را صاف می کنی ؟!
پیامبر فرمودند : « ای عایشه ! خدا دوست دارد هنگامی که بنده ی مؤمنش به نزد برادر خود می رود ، خود را مرتب و آراسته کند . »
(مکارم الاخلاق.صص110-109)
حسن بن جهم گوید : بر حضرت موسی بن جعفر علیه السلام وارد شدم دیدم خضاب فرموده است . گفتم : رنگ مشکی به کار برده اید ؟
فرمودند: « خضاب و آرایش در مرد ، موجب افزایش پاکدامنی در همسر اوست . برخی از زنان ، به این جهت که شوهرانشان خود را نمی آرایند ، عفاف را از دست می دهند . »
(چه بگوییم.محمد رحمتی)