معنويت پس از ظهور
در حکومت حضرت مهدی علیه السلاه مردم به گونه ی بی سابقه ای به معنویت روی می آورند و در همه جا آوای اسلام طنین انداز است و آثار مذهب تجلی می کند . به تعبیر برخی از روایات ، اسلام در هر خانه ، کوخ و چادری رخنه می کند چنان که سرما و گرما در آن نفوذ می نماید.در چنین شرایطی استقبال و پذیرش مردم به مظاهر و شعارهای دینی بی سابقه خواهد بود.
استقبال مردم از آموزش قرآن ، نماز جماعت ، نماز جمعه چشم گیر خواهد شد و مساجد کنونی و حتی مساجدی که در آینده ساخته می شود برطرف کننده ی نیاز آنان نخواهد بود.آن چه در روایت است مبنی بر این که در یک مسجد دوازده بار نماز جماعت خوانده می شود دلیل روشنی بر اندازه ی پذیرش مردم نسبت به معنویت و مظاهر دینی است.
امام صادق علیه السلام می فرمایند:« خانه های کوفه به رودخانه ی کربلا و حیره متصل می شود به گونه ای که فرد نمازگزار روز جمعه برای شرکت در نماز جمعه سوار بر مرکبی تیزرو می شود ولی بدان نمی رسد.»
(غیبة طوسی.ص295)
در پاره ای روایات سخن از زدوده شدن کینه های بندگان،اصلاح منحرفان و فاسدان،از بین رفتن حرص و طمع،پدیدار شدن بی نیازی در انسان ها و بالاخره رشد معنویت به میان آمده است.
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: « خداوند مهدی علیه السلام را می فرستد و به وسیله ی او عظمت را به دین باز می گرداند … در آن روزگار کسی بر کره ی خاکی نیست جز آن که ذکر “لااله الا الله"بر زبان دارد .»
(عیون اخبارالرضاعلیه السلام.ص65)
(فرهنگ الفبایی مهدویت.مجتبی تونه ای)