برگزاری کرسی آزاداندیشی با موضوع "روش شناسی ترویج استفاده از تولیدات داخلی"
کرسی آزاداندیشی با موضوع «روش شناسی ترویج استفاده از تولیدات داخلی» روز سه شنبه مورخ 12/08/1394 در مدرسه علمیه حضرت فاطمه الزهراء سلام الله علیها شهرستان آمل برگزار گردید. در این کرسی که حدود 60 نفر از طلاب حوزه حضور داشتند، طلبه پایه پنجم؛ خانم زینب خلیلی به عنوان ارائه کننده بحث مطالبی به این شرح بیان کردند:
پس از انقلاب اسلامی ایران، کشورهای استعمارگر به منظور ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی ایران، روش های مختلفی را در پیش گرفتند. ابتدا با جنگ سخت (نظامی) وارد میدان شدند اما با مقاومت جانانه مردم با شکست مواجه شدند. پس از آن جنگ نرم (فرهنگی) را راه اندازی نمودند که با وجود مقاومت ملت ایران در مقابل این جنگ، اما به دلایل مختلف و کم کاری هم از سوی مردم و هم از سوی مسئولین موفقیت کامل حاصل نشد. هم اکنون دشمن روش جنگ نیمه سخت (تحریم اقتصادی)را شروع کرده، تحریم ها را افزایش داده و محدودیت های اقتصادی زیادی اعمال نموده است. یکی از مهم ترین راه کارهای موفقیت در این جنگ، ترویج تولیدات داخلی است. در راستای این امر، دولت و ملت هرکدام وظایفی بر عهده دارند. از جمله وظایف دولت عبارت است از: 1-اخذ مالیات از مردم 2-کاهش واردات کالاهای خارجی 3-حمایت از استاندارد داخلی 4-اعطای تسهیلات به جوانان جهت ترویج اشتغال 5-ایجاد رقابت در میان تولیدکنندگان داخلی 6-اجتناب از اسراف 7-شناسایی استعدادها و ظرفیت های داخلی 8-مبارزه با قاچاق کالا. هم چنین وظیفه ای که مردم بر عهده دارند از این قرار است: 1-خرید محصولات داخلی و عدم تمایل به خرید کالاهای خارجی 2-التزام به دستورات مقام معظم رهبری و الگوگیری از ائمه ی معصومین علیهم السلام 3-دوری از اسرف و تجمل گرایی 4-انتقال فرهنگ استفاده از محصولات داخلی به فرزندان 5-تولید محصولات خانگی در منزل در حد توان
در ادامه طلبه پایه پنجم؛ خانم فریبا احسان فر به عنوان منتقد این گونه بیان داشتند:
هرچند استفاده از کالاهای تولید داخل خوب است اما بسیاری از کالاهایی که از کشورهای دیگر وارد می شوند دارای کیفیت بهتری بوده و دوام بیشتری دارند. در نتیجه طرفدار بیشتری داشته و استفاده از آن ها به صرفه تر خواهد بود. گرفتن مالیات از همه اقشار جامعه؛ چه ضعیف، متوسط و ثروتمند به روش های مختلف از جمله اخذ مالیات مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده، موجب وارد آمدن فشار مالی بر افراد ضعیف و حتی متوسط شده و نه تنها بر رونق اقتصاد کمک نخواهد کرد بلکه موجب تضعیف پایه های اقتصادی کشور خواهد شد. هم چنین کالاهایی وجود دارند که در داخل کشور تولید نمی شوند. بنابراین چاره ای جز واردات این کالاها و استفاده از محصولات خارجی نخواهد بود.
در پایان استاد محترم؛ خانم کبری مهربان به عنوان داور این کرسی به شرح ذیل به جمع بندی مطالب پرداختند:
اگر فرمایشات مقام معظم رهبری جنبه شرعی و قانونی گرفته شود نه فقط جنبه نصیحتی، موجب افزایش اعتماد و کارآیی میان تولید کنندگان و کاهش وابستگی به کشورهای بیگانه خواهد شد. بنابراین هرچند برخی از کالاهای خارجی کیفیت بهتری دارند اما مسئولین با سرمایه گذاری مناسب و اعتماد به استعدادهای جوانان و نخبگان داخلی می توان کالاهایی با کیفیت بالا تولید کرده و نیاز به کالاهای خارجی را از بین ببرند. هم چنین اخذ مالیات ها باید عادلانه و بر اساس توان اقتصادی اقشار مختلف جامعه باشد. باید الگوهای اقتصادی مناسب معرفی گردد تا مردم از آن ها الگو بگیرند. مردم و مصرف کنندگان نیز باید با تحمل سختی ها و مشکلات، کاهش توقعات، داشتن صبر و تحمل از کالاهای ایرانی حمایت نموده و با خرید محصولات تولید شده در داخل؛ هرچند ممکن است کیفیت پایین تری داشته باشد، اعتمادسازی نموده و موجبات تولید هرچه بیشتر و بهتر کالاهای داخلی را فراهم نمایند تا تولیدکنندگان مجبور نباشند به دلیل استقبال زیاد مصرف کننده از کالاهای خارجی و فروش بیشتر، به کالای داخلی مارک و برند خارجی بچسبانند!