بايد اقتصاد ما درون زا باشد!
«دشمن، با اقتدار جمهوری اسلامی مخالف است؛ هرچه عنصر و مایهی قدرت در جمهوری اسلامی است، دشمن با آن مخالف است. ما باید علیرغم دشمن، سعی کنیم عناصر قدرت را در داخل جمهوری اسلامی افزایش بدهیم.
یکی همان علم است که شما در جریانش هستید؛ واقعاً میدان مبارزه است، مایهی قدرت کشور است. یکی قدرت دفاعی است؛ همین مسئلهی موشک ها و این حرفهایی که سروصدا می کنند. باید روزبهروز این قدرت دفاعی افزایش پیدا کند، و البتّه میک ند؛ به کوری چشمشان، روزبهروز هم افزایش پیدا خواهد کرد.
سوّم قدرت اقتصادی است؛ به قدرت اقتصادی اهتمام بکنید. قدرت اقتصادی هم با وابستگی به این و آن حاصل نمی شود. بنده از سابق، از قدیم، نه حالا، بارها گفتهام، من با سرمایهگذاریهای خارجیها در کشور موافقم، من هیچ مخالفتی ندارم؛ غربی یا اروپایی مشکلی نیست؛ منتها تکیهی اقتصاد کشور نباید به ستونی باشد که ممکن است با نعرهی مثلاً یک ترامپی بلرزد؛ این[طور] نباید باشد.
آن ستون مورد اعتماد در اقتصاد کشور بایستی مربوط به درون کشور و داخل کشور باشد، باید اقتصاد ما درونزا باشد؛ یعنی همان اقتصاد مقاومتی، که سیاست هایش اعلام شده و باید دنبال بشود. بنابراین، اینهم یک نکته است که همهی عوامل و عناصر قدرت باید در داخل تقویت بشود؛ قدرت دفاعی، قدرتِ بحث منطقهای و مانند این ها».
96/07/26. بیانات مقام معظم رهبري (حفظه الله) در دیدار نخبگان جوان علمی
چیستی و چرایی اقتصاد مقاومتی
آثار و فواید رونق تولید ملی در کلام رهبری
حضرت آیتالله خامنهای (مد ظله العالی) رهبر انقلاب اسلامی در اولین روز سال ۱۳۹۶ در حرم مطهر رضوی دربارهی اقتصاد و تولید ملی به نکات مهم و متعددی اشاره کردند. از منظر ایشان، رونق تولید ملی، نتایج و آثاری به دنبال خواهد داشت که بدین شرح می باشد:
1. اشتغال
اگر ما توانستیم تولید داخلی را رونق بدهیم، اشتغال به وجود میآید و مشکل بیکاری -که یکی از مصیبتهای امروز کشور ما بیکاری جوانان است و نرخ بیکاری، بالا است- برطرف خواهد شد یا کاهش پیدا خواهد کرد.
۲. شکوفایی استعدادها و ابتکار جوان ها
وقتیکه بازار تولید گرم باشد و رونق داشته باشد، استعداد جوان ها شکوفا می شود و ابتکارهایی را به میدان میآورند.
۳. مصرف نشدن ارز کشور برای کالاهای مصرفی
مصرف نشدن ارزِ بااهمّیّت؛ که ارز کشور -که دارای اهمّیّت است- برای کالاهای مصرفی، مصرف نخواهد شد، هزینه نخواهد شد.
۴. به کار افتادن پساندازهای راکد
به کار افتادن پساندازهای راکد [برای] آن هایی که پسانداز دارند؛ اگر در کشور تولید رونق پیدا بکند، پساندازهایی که راکد هستند، به گردش میافتند و خودشان برای کشور تولید ثروت می کنند.
۵. جهش صادرات
اگر تولید باشد، صادرات هم جهش پیدا خواهد کرد و باز برای کشور ایجاد ثروت و تولید ثروت خواهد کرد.
۶. کمرنگ شدن مسابقهی به رخ کشیدن مارک های خارجی
امروز یکی از بلاهای اجتماعی و اخلاقی بزرگ ما این است که مارک های خارجی را به رخ هم می کشیم؛ این لباس، این کفش، این کیف، این محصول، مال فلان کارخانهی معروف خارجی است. بنده به رخ دیگری می کشم، او به رخ دیگری می کشد؛ یک مسابقهای در این مورد به راه میافتد؛ ما در واقع، این بلای فرهنگی و این مشکل فرهنگی را بهوسیلهی رونق تولید می توانیم در کشور کم کنیم یا جلویش را بگیریم.
۷. از بین رفتن یا کم شدن ناهنجاریهای اجتماعی
یکی از فواید تولید، از بین رفتن یا کم شدن مشکلات و ناهنجاریهای اجتماعی است؛ بیکاری موجب فساد است، موجب تأخیر ازدواج است، موجب اعتیاد است؛ اگر بیکاری وجود نداشته باشد، این ها هم از بین می رود؛ تولید می تواند علاج این ها هم محسوب بشود.
۸. ایجاد نشاط ملّی
خودِ تولید در کشور وقتی راه بیفتد، یک نشاط عمومی و ملّی به وجود میآورد که این خودش یک عامل مهمّی در پیشرفت کشور است.
۹. استفاده از ظرفیّت های معدنی کشور
ظرفیّت های معدنی کشور -که امروز متأسّفانه خیلی در این زمینه عقب هستیم- به کار میافتد و می توانیم از منابع خدادادی که خدای متعال به این ملّت بخشیده است، استفاده کنیم.
………………………………..
مسئولین هشدارهای رهبر انقلاب را جدی بگیرند!
حجت الاسلام علی غفاری مدیر حوزه علمیه خواهران مازندران با اشاره به شعار سال رهبر انقلاب در مورد اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل گفت: تکرار مجدد موضوعی به عنوان شعار سال، نشان از اهمیت آن در کشور است.
مدیر حوزه علمیه خواهران مازندران با بیان این که اجرای عملی اقتصاد مقاومتی موجب مقاوم سازی اقتصاد در برابر هر نوع تهدید و آسیب، از سوی دشمن است، اظهار داشت: اجرای اقتصاد مقاومتی نیازمند همکاری همه جانبه از سوی آحاد ملت و به خصوص مسئولین است.
وی ادامه داد: از بیانات رهبرانقلاب در سال 95 این چنین برداشت می شود که اصولی دائمی و غیر گذرا بودن اقتصاد مقاومتی، به عنوان دکترین جدید و استراتژی قوی، جهت رهایی از سیاست سلطه استکباری، برای ایران و تمام ملل دنیا، قابل مدل سازی و ارائه می باشد.
وی اظهار کرد: تبیین اهداف و روش دشمنی دشمنان خارجی، نقاب گشایی از چهره خود باختگان داخلی و توصیه به ظرفیت های داخلی، از جمله نکات قابل توجه در فرمایشات رهبر انقلاب بوده و بی شک، حفظ استقلال و تمامیت نظام اسلامی در گرو التزام عملی مردم و مسئولین به این رهنمودها می باشد و قطعاً هر برجامی که به ریسمانی غیر از عروه الوثقی و حبل المتین نظام اسلامی گره خورده باشد؛ فرجامی جز شکست و خفت و خواری به دنبال نخواهد داشت.
مدیر حوزه علمیه خواهران مازندران در پایان خاطر نشان کرد: بیانات معظمله در اول فروردین 1395، آن قدر شفاف و روشن، مهندسی و عرضه شده که هیچ نیازی به توضیح و تفسیر ندارد؛ بلکه تنها راه اثبات وفاداری نسبت به مردم و مملکت اسلامی ایران، اقدام و عمل مجدانه در سایه سار منویات و رهنمودهای مقام معظم رهبری خواهد بود.
……………………………………………
منبع: مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان مازندران http://mazandaran.whc.ir